Tips en de mooiste trails van Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon is naar mijn mening een van de mooiste National Parks van West-Amerika. Nergens anders in de wereld zijn zoveel Hoodoos (smalle rotspilaren) bij elkaar te vinden. De prachtige rode kleuren en de mooiste uitzichten die je veelvuldig tegenkomt tijdens de wandelingen door dit park zorgen ervoor dat je dit park lang niet zal vergeten. In deze blog geef ik daarom tips en bespreek ik de mooiste trails van Bryce Canyon National Park.

Bryce Canyon

Uitkijkpunten Bryce Canyon

Langs de kloof heb je verschillende uitzichtpunten om te bezoeken. Je kan met de auto naar deze punten en gedurende de maanden april – oktober met de shuttlebus van het park. Tijdens deze maanden is het, anders dan in Zion National Park, ook toegestaan om met de auto rond te rijden maar vanwege de drukte is het mogelijk dat er geen plek is op de verschillende parkeerplaatsen. Langs de kloof loopt ook de Rim Trail, een goed begaanbaar wandelpad zonder veel hoogteverschil zodat het ook mogelijk is om op 1 plek uit te stappen de en de rest of een aantal van de uitkijkpunten lopend af te leggen. 

Bryce Amphitheater, busstop 8

Vanaf het Amphitheater heb je een wijds uitzicht over de kloof van Bryce Canyon.

Sunsrise Point, busstop 8

Zoals de naam al doet vermoeden is Sunrise Point extra mooi bij zonsopkomst. 

Sunset Point, busstop 6

Sunset Point is een net zo prachtig uitzicht maar nog mooier wanneer de zon onder gaat. 

Inspiration point, busstop 4 

Inspiration Point is gelegen tussen Sunset Point en Bryce Point en ook weer een uitkijkpunt met indrukwekkend uitzichten op de Canyon en de hoodoos.

Bryce Point, busstop 3 

Toch wel een van de mooiste uitkijkpunten is Bryce Point. Vanaf dit punt start tevens de Peekaboo Loop richting het dal. 

Rainbow en Yovimpa Points

Heb je tijd genoeg? Rij dan met de auto over de hoofdweg het hele park door. Aan het einde van de weg heb je de hoogste uitkijkpunten, Rainbow en Yovimpa Points. Deze uitkijkpunten geven je de mogelijkheid om heel ver over het park te kijken. De hoogte zorgt er wel voor dat het hier soms kouder kan aanvoelen en het harder kan waaien dan in de rest van het park. 

De mooiste combinatie trails

Bryce Canyon kent 15 trails in de categorieën makkelijk, gemiddeld en zwaar/inspannend. Bij sommige trails heb je zicht op de Canyon vanaf de bovenkant, zoals bijvoorbeeld de Rim Trail die tussen de 1.6 en 17.7 km is waarbij je langs verschillende uitkijkpunten komt. Ook zijn er trails, zoals de Bristlecone Loop (makkelijk van 1.6 km), die gedeeltelijk door de bossen van Bryce Canyon lopen, want Bryce Canyon is meer dan enkel een kloof. Wil je het beste uit Bryce Canyon in een dag halen dan raad ik de hieronder genoemde combinatie van trails aan. Deze trail is wel voor de meer geoefende wandelaar omdat een gedeelte van de trail, 4,4 km, zwaar/inspannend is. 

Peekaboo Loop Bryce Canyon

Peekaboo Loop – Queens Garden Trail – Rim Trail

Ga met de shuttlebus naar stop 3, of met de auto naar Bryce point. Voordat je het wandelpad naar beneden neemt raad ik aan om even richting het uitkijkpunt te lopen waarbij je een prachtig vergezicht hebt over de canyon. De Peekaboo Loop loopt direct flink steil naar beneden waarbij je langs en door verschillende hoodoos loopt. Je hebt op verschillende plekken langs de route mooie uitkijkpunten.

Neem bij de splitsing van de trail (het heet niets voor niets een loop) de linker route. Aan deze kant is namelijk een toilet en heb je uitzicht op de Wall of Windows en The Cathedral. Als je hier staat, denk je inmiddels op de bodem van de Canyon beland te zijn en nog maar 1 keer omhoog moet maar niets is minder waar. Langs deze route loop je meerdere malen weer flink omhoog om vervolgens weer naar beneden af te dalen. Dit maakt de route wel weer erg dynamisch en leuk. Op een gegeven moment zal je ook door het bos lopen waar je veel eekhoorns tegen kan komen. 

Ga bij de volgende splitsing linksaf, en vervolg je route op de Queens Garden trail. Deze route is een stuk makkelijker dan de Peekaboo Loop maar vergeet niet dat je hier uiteindelijk ook weer omhoog moet. Ook dit stuk omhoog is best pittig, maar omdat het hoogteverschil vanaf Queens Garden trail naar boven een stuk kleiner is dan dat je via de Peekaboo Loop omhoog loopt richting Bryce Point raad ik deze volgorde van wandelen aan. Langs de Queens Garden trail kom je nog de Queen Victoria hoodoo tegen, waar je eventueel ook nog even kan uitrusten. Eenmaal boven de Canyon aangekomen en in totaal 6,7 km verder met veel hoogteverschillen kan je ervoor kiezen de shuttlebus terug te nemen naar Bryce point. Heb je genoeg energie over? Loop dan de Rim Trail af richting Bryce Point zodat je direct langs verschillende uitkijkpunten komt. 

Peekaboo Loop Bryce Canyon

Omdat de Peekaboo Loop niet de gemakkelijkste route is was het hier, ondanks dat wij in de maand juni waren en het prachtig weer was, heerlijk rustig. De Queens Garden trail was al een stuk drukker, maar ook prima te wandelen. Bijzonder aan de Queens Garden trail was het veranderende landschap. Op sommige punten van de route leek het net alsof je in een soort duinlandschap beland was.

Tips

Drukte

In de zomermaanden is het flink druk in het park. In de maanden april – oktober rijden daarom gratis shuttlebussen die je naar verschillende bestemmingen brengen binnen het park. Wil je wel met de auto dan is het aan te raden om vroeg te gaan. Wij stonden in juni om 08:30 uur op de parkeerplaats van Bryce point en er waren al aardig wat plekken bezet.

Kosten

De entree voor het park is $30 per auto. Ga je meerdere National Parks tijdens je vakantie bezoeken dan kan je het beste een America The Beautiful Pass aanschaffen. Met deze pas kan je voor $80 per auto alle National Parks bezoeken. Je hebt de kaart er tijdens een vakantie dus zo uit!

Het weer

In de zomer heb je het zogenaamde regenseizoen. In juli en augustus kunnen in de middag korte maar heftige onweersbuien ontstaan dat gepaard gaat met veel regen. Bovendien zijn er tijdens de hikes weinig punten om te schuilen. De gevolgen van de onweersbuien kan je tijdens je rit door het park goed terugvinden in de bomen die zijn ontploft of gespleten. Plan je bezoek in de ochtend en probeer zo eventuele buien voor te zijn. Hou vooral de weersverwachtingen goed in de gaten.  

Ga je in de winter? In de maanden oktober tot en met april liggen de temperaturen ’s nachts onder nul. In deze maanden kunnen sneeuwstormen gepaard met veel sneeuwval voorkomen. Tijdens sneeuwstormen kunnen bepaalde wegen afgesloten worden. Hou daarom goed de weersverwachtingen in de gaten als je hier in deze periode komt.

Wil je meer lezen en inspiratie opdoen over andere National Parks in West-Amerika? Lees dan ook mijn andere blogs over mijn rondreis door West-Amerika.

Beekaboo Loop Bryce Canyon
Write a response

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Travel First Work Later

Made by Travel First
© Copyright 2019. All rights reserved.
Close