Can Paixano. De authentieke tapas bar van Barcelona

Can Paixano (La Xampanyeria)

Dit is het echte Barcelona. Dit is geen hipster over de top fancy tapas bar die overspoeld word door Instagram influencers. Dit is hoe de locals het al jaren doen. En waarom zou je iets veranderen wat zooo goed is. De omschrijving Hidden gem gaat hier zeker op. Toen ik hier 7 jaar geleden kwam ben ik er 2 keer voorbij gelopen. Geen flashy reclame aan de muur maar gewoon een deur/gat in de muur die toegang geeft tot een donkere meestal vol gepakte tapas en cava bar. De authentieke tapas bar van Barcelona die je kan vinden in de wijk Barceloneta.

De gele menu borden achter de tapas bar bij Can Paixano
De gele menu borden achter de bar.

Niet de meest standaard tapas bar

Het oogt zoals het waarschijnlijk 30 jaar geleden ook al deed, zeer basic. Een grote tapasbar aan de rechterkant en overliggende muur is vol gepakt met flessen cava, langs de muren smalle houten tafeltjes om je tapas op neer te zetten. Opvallend is dat het een sta-bar wat inhoud dat er geen stoelen te vinden zijn. Je prikkertjes en servetten? Die kan je gewoon op de vloer laten vallen. Maar als het eten en drinken zo goed is, dan heb je ook niet veel meer nodig.

Alle bestellingen dienen aan de bar gedaan te worden. Het menu kun je vinden op verschillende grote gele borden hangend achter de bar, deze zijn in het Catalaans geschreven het kan dus een uitdaging zijn om te bestellen maar het eten maakt het zeker de moeite waard.

Het is er meestal afgeladen vol maar dit draagt ook bij aan de sfeer. Ik ben zelf de Catalaanse taal niet machtig, maar ik kon prima wijzen naar de schoteltjes en broodjes die om mij heen uitgedeeld werden welke ik graag wilde bestellen. Er is echter wel een regel geen Cava zonder tapas. Tot 17:00 kunnen er flessen Cava besteld worden, dit wel in combinatie met een al dan niet warm belegd broodje. De flessen Cava zijn verkrijgbaar vanaf €6 en de broodjes beginnend bij €2.50. Glazen Cava kunnen de hele dag door besteld worden, cava per glas is er vanaf €1.20.

Tapas op de bar met Cava bij Can Paixano
Tapas met Cava

De tapas die geserveerd worden zijn no nonsens tapas uitgeserveerd op witte schoteltjes met prikkertjes, de broodjes in een papiertje en de glazen cava tot de nok toe gevuld. De vegetariërs onder ons moeten zich zeker niet laten afschrikken door de grote hammen die aan het plafond hangen, er zijn ook heerlijke olijven en kaasplankjes te bestellen.

Winkeltje

Het is echter wel de bedoelding dat je de bestelde cava en tapas binnen nuttigt. Er staat een bewaker bij de deur die hier toezicht ophoudt, mocht je nou toch geen genoeg kunnen krijgen van al het lekkers dan kan er achter in de bar bij het winkeltje van alles gekocht worden, denk aan uiteraard de zelfgemaakte flessen cava voor thuis of op de hotel kamer maar ook verschillende soorten worst en etenswaren in blik.

Het winkeltje achter in de bar bij Can Paixano
Het winkeltje achter in de bar.
Write a response

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Travel First Work Later

Made by Travel First
© Copyright 2019. All rights reserved.
Close