Films over reizen en top bestemmingen

Helaas zijn veel reisbestemmingen door het Corona-virus nog steeds niet te bereizen, en de weersomstandigheden nodigen ook niet uit om eropuit te trekken. Wat is dan fijner om een aantal films aan te zetten en op de bank weg te dromen bij alle mooie bestemmingen die de wereld te bieden heeft. In deze blog geef ik je een aantal film suggesties die je voor even mee op reis nemen weg uit je Corona bubbel.

Veel kijk plezier!

Into the Wild

into the wild
afbeelding van Paramount

Toch de wel de reisfilm bij uitstek. De film gaat over het waargebeurde verhaal van Christopher McCandless, en neemt je mee de wildernis van Alaska in. Een jongen die alles opgeeft om opzoek te gaan naar de totale vrijheid. Hij komt uiteindelijk uit bij een verlaten bus in het ruige Alaska. Deze bus werd door veel reizigers als een bedevaart plek gezien. Zoals de film goed aantoont is de reis zeker niet zonder gevaren, daarom heeft de staat Alaska er ook voor gekozen om de bus van zijn huidige plek te verwijderen. Jaarlijks moesten er meerdere reddingsacties uitgevoerd worden en hebben een aantal reizigers het zelfs niet overleefd. Het boek is ook zeker een aanrader!

Bestemming : Verenigde Staten

Diarios de Motocicleta (The Motorcycle Diaries)

 Een film die gebaseerd is op de verhalen over de roadtrip van 14.000 kilometer die Che Guevara samen met Alberto Granado in de jaren 50 per motor maakte door Zuid-Amerika. De twee jongens zijn beide van goede komaf, tijdens deze reis komen ze vooral in aanraking met mensen uit de lagere klassen. En Che leert veel over de armoede en ongelijkheid in Latijns Amerika. Deze indrukken vormen hem tot de vrijheidsstrijder die hij later is geworden. De film zit vol met prachtige beelden van onder andere Argentinië en Peru, waardoor iedereen wel zin krijgt om daar op een motor te stappen. Wat deze film ook goed weergeeft is hoeveel impact reizen op het leven van mensen kan hebben.

Bestemming: van Argentinië tot aan Venezuela

Everest

Een van de meest zware reizen ter wereld om af te leggen is toch wel de beklimming van Mt. Everest. Voor velen van ons is dit dan ook niet weggelegd. Maar wat is er van fijner om vanaf je bank te kijken naar mensen die het wel beklimmen. In Everest volg je twee teams op hun weg naar de top. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Ondanks de waarschuwingen over een grote storm die is voorspeld, gaan de klimexpedities gewoon door. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de twee expedities die in mei 1996 plaats vonden. Eén van de klimmers is journalist John Krakauer, de schrijver van het boek Into the Wild waar de gelijknamige film op gebaseerd is. Ook over deze expeditie heeft hij een boek geschreven: Into Thin Air.

Bestemming: Mt. Everest.

Seven Years in Tibet

seven years in tibet film reizen
afbeelding Mandalay Entertainment. 

Een ware reisfilm klassieker. De film laat het waargebeurde verhaal zien van een Oostenrijkse bergbeklimmer gespeeld door Brad Pitt die in 1939 afreist naar de Himalaya om een aantal bergen te beklimmen. Tijdens zijn klim breekt de 2e wereld oorlog uit en bij terugkomst in de bewoonde wereld worden hij en zijn medeklimmers in een krijgsgevangenkamp geplaatst. Hier weet hij samen met een aantal medegevangenen te ontsnappen vluchten samen naar Tibet. Hier ze op dat moment de enigste westerlingen zijn. Ze besluiten om hier de oorlog uit te zitten. Hier deze tijd bouwt hij een hechte vriendschap op met de lokale bevolking en de jonge Dalai Lama dit is echter ook het moment dat  China Tibet binnenvalt.

Bestemming: Tibet.

The Beach

Tijdens zijn vakantie in Thailand komt een Amerikaanse rugzaktoerist gespeeld door Leonardo di Caprio in contact met een reiziger die hem vertelt over een verbogen tropisch eiland waar een groep mensen woont. Hij bemachtigt een kaart met de locatie van het eiland en besluit met een stel ernaar toe te gaan.

Bestemming: Thailand.

Eat Pray Love

Na een ongelukkig huwelijk besluit hoofdrolspeelster Julia Roberts op zoek te gaan naar zichzelf. Deze zoektocht brengt haar eerst naar Italië waar ze volop de Italiaanse keuken in duikt. Daarna reist ze door voor het spirituele gedeelte naar het kleurrijke India en eindigt uit eindelijk in Bali. De beelden onderweg zijn adembenemend mooi, vooral het Bali gedeelte.

Bestemming: Italië, India en Bali.

The Secret Life of Walter Mitty

secret life of Walter mitty
afbeelding  Samuel Goldwyn Films, New Line Cinem

De film over een dagdromer Walter Mitty die zijn dagen slijt op een kantoor. Waar hij de foto’s van een wereldfotograaf ontwikkeld. Als ineens blijkt dat een negatief ontbreekt besluit hij op zoek te gaan naar de fotograaf. De zoektocht begint in Groenland en gaat vervolgens verder naar IJsland en het Himalaya gebergte. De film geeft perfect weer hoe goed het voor je kan zijn om soms uit je comfortzone te stappen. Niet dromen maar gewoon doen!

Bestemmingen: Groenland, IJsland Himalayagebergte

127 Hours

127 hours film reizen
afbeelding Fox Searchlight Pictures

127 hours vertelt het waargebeurde verhaal van Aron Ralston, ijzersterk gespeeld door James Franco, een klimmer die vaak in de natuur te vinden is. Zo ook in dit geval. Hij vertelt niemand waar hij naartoe gaat en trekt eropuit om de Blue John Canyon in Utah te verkennen. Hier daalt hij af in een smalle spleet en als hij een grote steen probeert vast te pakken voor steun komt deze los en valt samen met Aron naar beneden waarna Aron met zijn arm tussen de steen en de rotswand vast komt te zitten. Hierna volgt een strijd om op tijd los te komen, want het water en voedsel wat hij mee heeft is minimaal.

Bestemming: Utah Verenigde Staten.

Lost in Translation

Wanneer je alleen op reis bent in een land waar je de taal niet spreekt kan je je snel eenzaam voelen. Deze film geeft dat als geen ander weer. In deze film spelen Bill Murray en Scarlett Johanson twee Amerikanen die in hetzelfde hotel verblijven en voelen zich beide op hun eigen manier eenzaam. Ze komen elkaar tegen in de hotelbar en er ontstaat een bijzondere vriendschap. De film laat goed zien dat reizen soms eenzaam kan zijn, maar blijf dan vooral niet alleen op je hotel kamer zitten, trek erop uit!

Bestemming: Tokyo Japan.

Write a response

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Travel First Work Later

Made by Travel First
© Copyright 2019. All rights reserved.
Close