Reizen tijdens de Corona Crisis..

Reizen en de Corona-crisis gaan helaas niet samen. De meeste mensen hadden zich 2020 toch heel anders voorgesteld. Ook op reisvlak hadden velen al allerlei vakantie plannen gemaakt of geboekt ruim voordat iemand ook maar van het Corona virus had gehoord, zo ook wij. Deze vakanties staan op losse schroeven of er is in sommige al een dikke streep doorheen gezet. Het zijn rare ongekende tijden en als je je nu een beetje opgesloten voelt, dat is helemaal te begrijpen. Zo voelen wij ons ook… Het is echter belangrijk om te onthouden dat je zoveel mogelijk binnen blijft, de 1,5 meter afstand bewaard en je persoonlijke reizen beperkt, alles voor de gezondheid van jezelf, je familie, je vrienden en de hele wereld om je heen. Maar dat betekent niet dat je helemaal niet kunt ‘’reizen’’… Om je toch dat vakantiegevoel te geven doen bestemmingen, musea en culturele instellingen over de hele wereld hun stinkende best om mensen toch dat stukje digitale afleiding en vermaak te geven terwijl wij allemaal thuis moeten zitten. Wij hebben hieronder voor jou de leukste VR belevenissen op een rij gezet! Gebruik wel een goede wifi verbinding, anders is de magie een beetje weg.. 😉

Reizen Travel sign Reizen tijdens de Corona Crisis..

Orlando

Spanning, ontspanningen en kindvriendelijke activiteiten in Orlando vanuit je eigen huiskamer. Visit Orlando heeft deze dingen samengevat in een zeer uitgebreide virtuele ervaring waar je kan kiezen uit meer dan 80 belevingen. Denk bijvoorbeeld aan een virtueel bezoek aan de bekende attractie parken. Maak een ritje in de grootste achtbaan van Seaworld of ga via een zipline vlucht over de alligators in Gatorland. Ben je meer van de magie dan kan ik je zeker een bezoek aan Diagon Alley in Universal Studios aanraden. Mijn reis naar Orlando was geboekt en helaas geannuleerd, maar nu kan ik het toch een beetje beleven. Leuke sites om even te bekijken.

Universal studios florida Reizen tijdens de Corona Crisis..

Bryce Canyon National Park

Na een bezoekje aan Orlando toe aan de natuur? Breng dan virtueel een bezoek aan Bryce Canyon. Je krijgt een korte rondleiding door Bryce canyon van een park ranger en je kan een ritje op een paard maken door de Canyon. Heel interessant is de uitleg over het ontstaan van de wereldberoemde Hoodoos en je kan zelfs de sterrenhemel met de Melkweg bewonderen. Beiden hebben wij dit park al in het echt mogen bewonderen en voor Samantha staat het eigenlijk op nummer 1. Niet zo gek ook als je kijkt hoe prachtig het is en nu kan je het vanaf je eigen bank meebeleven! Heb je een virtueel bezoek gebracht en ben je zo enthousiast dat je dit misschien je volgende bestemming wordt (hopelijk heel snel)? Lees dan de blog van Samantha over Bryce Canyon.

Bryce Canyon Reizen tijdens de Corona Crisis..
Bryce Canyon

Yosemite National Park

Voor de meeste bezoekers van Yosemite is een beklimming van El Capitan niet weggelegd. Vanaf de vallei vloer is het een imposante kolos. Via deze link wordt je door 3 zeer ervaren bergbeklimmers aan de hand mee naar boven genomen tijdens hun klim terwijl jij gewoon relaxed in je eigen huis zit. Ook een aanrader is de documentaire Free Solo die gaat over Alex Honnold die Al Capitan beklimt zonder touw. Free Solo kan je bekijken via Disney+ en geeft je ook een prachtig beeld van Yosemite. Zowel Samantha als ik zijn in Yosemite geweest en hebben hier prachtige wandelingen gemaakt. Ben je van plan een vakantie te boeken of wil je meer lezen over Yosemite lees dan de blog van Stephanie over Yosemite National Park. Ben je van plan een bezoek aan Yosemite combineren met een Road trip door Amerika? Lees dan zeker Samantha haar blog hierover of mail ons bij vragen, wij beantwoorden ze graag!

Yosemite
El Capitan gezien vanaf Taft Point

Machu Picchu

Voor velen is dit toch wel echt een bucketlist bestemming.  Hier kan je al vast een oriënterend wandelingetje vanaf je bank maken. Wij zijn er nog niet geweest, maar hebben deze bestemming hoop onze eigen bucketlist staan.

Great Barrier Reef

Op deze site geeft de natuurkenner bij uitstek Sir David Attenborough een zeer gedetailleerde en interactieve reis door het groots levende organisme van onze planeet: The Great Barrier Reef, gelegen voor de kust van Australië. De site geeft de ideale voorbereiding voor je toekomstige reis, je krijgt informatie over de vele bewoners van dit prachtige stukje natuur.

Japan in VR

Foto is gemaakt door: Marcel Postma

Mocht je Japan in VR willen bekijken dan kan dat hier. De reis gaat langs vele bezienswaardigheden verspreid door heel Japan. Wil je meer zien over Japan? Dan is de serie James May: Our Man in Japan echt een aanrader. Deze serie door één van presentatoren van Top Gear en The Grand Tour neemt je mee van noord naar zuid Japan, laat je toffe bestemmingen zien en geeft je een kijkje in de wereld die je zelf niet zo snel meemaakt. Een erg leuke serie en heerlijk om te kijken in deze tijden.

Foto is gemaakt door: Marcel Postma
Write a response

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Travel First Work Later

Made by Travel First
© Copyright 2019. All rights reserved.
Close