Alleen op reis

Kijk je er al tijden naar uit om jouw favoriete vakantie bestemming te bezoeken, maar is er niemand die met je mee wil? Of wil je graag gelijkgestemde mensen ontmoeten die je in je dagelijks leven niet zo snel tegen komt? Of wil je je een keer niet aanpassen aan iemand anders? Dan is alleen op reis gaan misschien wel de beste optie voor jou! Natuurlijk zijn er nog genoeg andere reden om er alleen op uit te trekken. Hier onder lees je er alles over.

Waarom alleen op reis gaan?

Dat zullen veel mensen vragen, gevolgd door de opmerkingen: ‘’dat is toch super saai en gevaarlijk om helemaal alleen te gaan?’’ Natuurlijk moet je je je gezond verstand gebruiken als je alleen op vakantie gaat, maar dat moet je uiteraard ook altijd doen als je met een reisgenoot erop uittrekt. Maar er zitten juist super veel voordelen aan het alleen op reis gaan.

Je hoeft met niemand rekening te houden

Je kan doen wat jij wil! Heb je een stranddag in gepland maar ben je er eigenlijk wel klaar mee na 1.5 uur? Dan kan je je handdoekje op pakken en lekker wat anders gaan ondernemen en hoef je niet te blijven liggen omdat je reisgenoot er nog lang niet klaar mee is en jullie toch echt hadden afgesproken om vandaag op het strand door te brengen. Dingen die je leuk vindt? Daar kan je extra lang van genieten, zonder dat er iemand zuchtend naast je staat. Iets waar je geen zin in hebt? Dat natuurlijk hoeft niet!

Sociale contacten

Het idee dat de meeste mensen hebben over alleen op vakantie gaan is dat het saai is, want je bent altijd alleen. Dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Ben je alleen op reis, dan ben je een stuk sneller benaderbaar voor de mensen om je heen. Als je met iemand samen reist trek je vaak naar elkaar toe en zijn andere mensen minder geneigd jullie aan te spreken, alleen is dat heel anders. Als je alleen op vakantie bent merk je dat mensen je een stuk sneller aanspreken. Vooral als je in hostels slaapt heb je snel een makkelijk contact met andere mensen die net als jij op reis zijn. Schuif zelf ook eens aan in de gezamenlijke ruimtes of maak een praatje met een kamergenoot, en voor je het weet heb je een lijstje met leuke dingen om te doen waar je misschien zelf niet eens aan gedacht had. En ook andere solo-reizigers vinden het vaak leuk om wat met andere te ondernemen en dus kan je er samen op uittrekken, maar alleen als jij daar zin in hebt natuurlijk!

Vrienden over de hele wereld

Tijdens je vakantie kan je een boel internationale vrienden maken. Je komt mensen van over de hele wereld tegen. En met social media kan je een stuk makkelijker met ze contact houden dan vroeger. Dus wie weet kan je in de toekomst samen een reis maken of heb je een slaapplek in het buitenland.

Makkelijker plannen

Wanneer je met een reisgenoot op vakantie bent kunnen er eindeloze discussies zijn over waar jullie heen willen of wat jullie die avond willen gaan eten. Met een groep kan het al helemaal lang duren. Bovendien zullen er dan altijd mensen in de groep minder blij zijn met de keuzes die gemaakt zijn. Want tja.. je kan het nooit iedereen naar zijn zin maken, maar je zelf wel! Ben je alleen dan kan je snel schakelen en dingen plannen zonder dat het overlegd moet worden, heerlijk toch?

Je leert je zelf goed kennen

Wat vind jij nu echt leuk? Wat wil jij doen als er verder niemand is om rekening mee te houden? Dat zijn dingen waar je echt over na gaat denken als je alleen op reis bent. Ik deed vroeger dit en dat, maar vond ik dat nou echt leuk om te doen of deed ik het meer voor een ander? Ook is het een goed moment om al je gedachten eens rustig op een rijtje te zetten.

Het kan erg goed zijn voor je relatie

Huh? Hoor ik je denken. Alleen op vakantie gaan hoeft echt niet alleen als je single bent, dat kun je ook prima doen als je in een relatie zit. En soms kan het juist ook even goed zijn voor je relatie om afstand van elkaar te nemen en elkaar de vrijheid te geven om jullie dromen waar te maken. Zo groei je niet alleen zelf maar ook in je relatie. En hé! Hoe kan je elkaar missen als je altijd samen bent?

Kom uit je comfort zone!

Het is makkelijk om thuis te blijven zitten en te blijven dromen van alle bestemmingen die je graag wil bezoeken, en je vast te houden aan alle redenen om het juist niet te doen. Maar boek dat ene vliegticket naar de bestemming waar jij altijd al heen wou en trek de wijde wereld in! Er is zoveel moois te zien en te beleven.

Alleen hoeft natuurlijk niet helemaal alleen te zijn

Vind je het toch nog een beetje overweldigend klinken om zelf alle beslissingen te nemen onderweg? Dan kan je ook in groepsverband ‘alleen’ op reis. Je reist dan met een groep en gids langs de bezienswaardigheden. Deze organisaties die deze reizen aanbieden hebben vaak veel bestemmingen om uit te kiezen van stedentrips tot culturele en avontuurlijke reizen, voor ieder wat wils. Deze reizen bieden ze vaak ook in bepaalde leeftijdscategorieën aan, zodat je met gelijkgestemde leeftijdsgenoten op reis kan. Een voorbeeld van een aantal aanbieders van solo-reizen https://shoestring.nl/single-reizen en https://www.fox.nl/single-reizen maar er zijn uiteraard nog veel meer aanbieders. Wil je niet alleen, maar ook niet met een groep? Op http://www.reismaatjes.nl/ zijn andere reislustige opzoek naar een reismaatje.

Veiligheid boven alles

Alleen is inderdaad maar alleen, houdt je thuisfront altijd wel goed op de hoogte waar je bent. Heb je niet continue een internet verbinding op je mobiel? Tegenwoordig is er in welke uithoek altijd wel ergens een wifi verbinding te vinden, spreek bijvoorbeeld af om op bepaalde tijden wat van je te laten horen. Ga je alleen een hike maken? Meld dan altijd even bij je hostel waar je naar toe bent, en wanneer je weer verwacht terug te zijn.

Write a response

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Travel First Work Later

Made by Travel First
© Copyright 2019. All rights reserved.
Close