De Florida Keys

Tijdens een vakantie naar Florida mag een bezoek aan de Florida Keys eigenlijk niet ontbreken. Via US route 1, de Overseas highway, rij je in een goede 3,5 uur van Miami naar Key West. Deze snelweg is een beleving op zich. Via verhoogde wegen rij je van eiland naar eiland. Het uitzicht verveelt geen moment, de verschillende kleuren blauw en groen van de oceaan zijn betoverend mooi. Veel mensen rijden in een stuk door naar Key West, maar langs deze route is ook meer dan genoeg te beleven. Dus neem vooral de tijd!

Key Largo

Key Largo is het eerste eiland dat je passeert met aan de ene kant de wildernis van het Everglades National Park en aan de andere kant het enige levende barrière rif van Noord Amerika. Dit laatste maakt Key Largo een ideale snorkel- en duiklocatie. Daarvoor moet je zijn bij John Pennekamp Coral Reef State Park. Hier vind je voor de kust The Spiegel Grove Shipwreck. Dit is een 150 meter lang schip van de Amerikaanse marine, dat in 2002 tot zinken is gebracht waardoor er een rif is ontstaan. Voor duikers een must-dive! Ook voor de snorkelaars is er genoeg te zien op een diepte van 6 meter vind je namelijk het beeld Christ of the Deep. Voor mensen die liever bovenwater blijven kan er ook een tocht gemaakt worden met een boot met een glazen bodem, waardoor je toch nog kan genieten van de activiteiten onder water van het wat verder uit de kust gelegen Florida Keys National Marine Sanctuary terwijl je zelf droog blijft

Islamorada

Deze plek staat bekend als de Sport Fishing Capital Of The World. Sportvissers en watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Vanuit het kleine haventje kun je diverse vistochten maken, ook zijn hier mogelijkheden om te duiken of te snorkelen. Vlak naast de brug vind je het restaurant Robbie’s. Buiten het restaurant is een tropische openlucht-markt zoals ze het zelf noemen. Het is een verzameling van een aantal winkeltjes waar je kleiding, sieraden, zonnebrillen en kunst kunt kopen, er hangt een leuk, relaxed sfeertje.

Islamorada Robbie's  Florida Keys
Tropische open lucht-markt

Bij Robbie’s zelf kan je prima eten. Wij hebben er heerlijk ontbeten. Maar de echte reden waarom het hier altijd zo druk is dat zijn toch wel de Tarpons, een school van ongeveer 100 zeer grote vissen die hier dagelijks rondzwemmen. Toegang tot de stijger om deze Tarprons te zien kost $2.25 (gratis voor klanten van Robbie’s) en een emmertje met vis om ze te voeren kost $4.00. Het is een spectaculair gezicht om de vissen uit het water te zien komen om een visje te pakken.

Tarpons
Long Key State Park

Long Key State Park is een kleine state park gelegen op het eiland Long Key. Na betaling van een kleine entree prijs kan je dit park bezoeken. Het is een relatief rustig park en een heerlijke plek om te kajakken, een wandeling te maken of om gewoon even te genieten van de omgeving aan een van de picknicktafels of op het strand. Ook zijn hier prima kampeer voorzieningen te vinden. De kampeerplekken bevinden zich direct aan de kust wat zorgt voor een erg mooi uitzicht. Sommige kampeerplekken liggen ook op verhoogde stijgers tussen de bomen wat apart is om te zien.

Wandelroute Lone Key State Park
Old Seven Mile Bridge

Als je onderweg even je benen wil strekken kan je dit goed doen op het gedeelte van de oude Seven Mile Bridge. Deze brug ligt naast de huidige Seven Mile brige. De oude brug brengt je tot Pigeon Key. Hier staan de huizen waar meer dan 400 arbeiders woonden die de originele spoorbrug gebouwd hebben. Deze spoorbrug is later is omgebouwd tot autobrug.

Old Seven Mile Bridge Florida Keys
Old Seven Mile Bridge
Bahaia Honda State Park

In Bahaia Honda State Park vind je een mooi wit zandstrand Calusa Beach genaamd dit strand ligt gelegen tussen de oude spoorbrug en de Overseas highway. Het is een wat drukker maar prima strand om te gaan zwemmen. Houd er wel rekening mee dat hier aardig wat zeewier kan aanspoelen. Dit strand is ook een goede plek om de altijd indrukwekkende zonsondergang te kijken. Het park heeft wel aardig wat te lijden gehad onder de orkanen die hier overheen zijn getrokken met als gevolg dat een gedeelte van het park, waaronder Sandspur Beach nog steeds afgesloten is. Ze willen zo bewerkstelligen dat de natuur zichzelf zo veel mogelijk hersteld. De afsluiting kan dus waarschijnlijk nog wel een tijdje duren.

Big Pine Key

Het eiland Big Pine Key staat vooral bekend als National Key Deer Refuge. De kleine schattige hertjes genaamd Key Deer wonen naast de menselijke inwoners op dit eiland. Omdat het gehele eiland het leefgebied van de hertjes is kom je ze (met een beetje geluk) overal tegen, langs de weg, op de weg, en bij mensen in hun tuin. Bij het binnenrijden van het eiland gelden aangepaste snelheden, houd je hier ook vooral aan. Maar het is zeker de moeite waard om van de hoofdweg af te gaan en een klein rondje door de woonwijken te rijden om te kijken of je zelf een hertje kan spotten. Laat ze echter wel gewoon hun gang gaan en ga ze niet voeren of aaien.

Key West

Het laatste in de rij eilanden en tevens het eind van de Overseas high way is Key West. Dit is ook het grootste eiland van Keys en er is erg veel te doen. Duval Street is de meest bekendste straat van Key West. Je kan hier verschillende restaurantjes en winkeltjes vinden. De Southernmost point of the Continental US is de verplichte foto stop van de Keys. Vanaf hier is het maar 145 km naar Cuba. Ter vergelijking Miami ligt op 269 km afstand. Houd er echter wel rekening mee dat er de hele dag door een rij staat van mensen die de zelfde toeristische foto willen maken.

De Southernmost point of the Continental US  Key West Florida
Ook wij zijn netjes in de rij aangesloten

Een andere trekpleister van Key West is Mallory Square, een plein gelegen aan het water waar elke avond de zonsondergang word gevierd. Een uur voor zonsondergang komt iedereen hier samen. Er zijn straatartiesten en allerlei verschillende kraampjes te vinden en aan het water kan je genieten van een mooie zonsondergang. Key West is een heerlijke relaxte plek om één of meerdere dagen door te brengen. Ik zal hier later een uitgebreider blog over schijven.

straatartiest Mallory Square Key West
Een straat artiest tijdens de sunset celebration

Tips

  • Probeer zeker een stuk van de Key lime pie, de specialiteit van de Florida Keys. Deze limoen roomtaart is gemaakt met limoenen die groeien in de Keys.
  • Orkaan Irma heeft aardig wat schade aangericht in de State parken in de Keys. Een aantal parken zijn nog steeds bezig om deze schade te herstellen. Bij de ingang van het park kan je altijd informeren hoeveel van het park op dat moment toegankelijk is.
  • De Florida Keys zijn erg populair onder toeristen wat de prijzen sterk omhoog drijft. Een overnachting is zeker niet goedkoop vooral niet in Key West. Je kan de keuze maken om op één van de andere eilanden te overnachten, maar dit kan wel veel extra reistijd met zich meebrengen. Vooral als je Key West in meerdere dagen willen bezoeken.
  • Het hoogseizoen in de Florida Keys loopt van half december tot eind april, in deze maanden liggen de hotelprijzen ook hoger. Dit komt omdat Florida een winterzonbestemming is voor veel Amerikanen. De gemiddelde temperatuur ligt dan tussen de 15 en 25 graden en er zijn veel zonuren.
  • De ideale periode om de Florida Keys te bezoeken is vanaf april tot half mei. De temperatuur begint dan al wel op te lopen richting de 30 graden en er is soms wat kans op regen. Vanaf eind mei tot en met oktober is het regenseizoen met gemiddeld 14 regendagen per maand. Dit is ook de periode met de grootste kans op orkanen. Dus let hierop bij het boeken van je vakantie.
Oversea highway Florida Keys
Write a response

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Travel First Work Later

Made by Travel First
© Copyright 2019. All rights reserved.
Close