Honfleur

Honfleur is een stad in Normandië die gelegen is aan de zuidelijke oever van de monding van de Seine tegenover La Havre. Honfleur bestond al in de tijd van de Romeinen en is vooral bekend om zijn schilderachtige haven welke omringt is door de karakteristieke smalle en vooral hoge gebouwen met prachtige gevels. Bijna alle gebouwen in deze stad staan op de lijst met cultureel erfgoed in Frankrijk. Het hele gebied rond de oude haven is gevuld met terrasjes waar je prima een hapje en drankje kan nuttigen. Lees hieronder waarom deze sfeervolle havenstad van  Normandië echt een bezoekje waard is.

Sainte-Cathérine kerk

Zeker een bezoekje waard is de Sainte-Cathérine. De bouwstijl doet erg denken aan die van de Noorse staaf kerk. Dit is tevens de grootste houten kerk van Frankrijk en bestaat ook nog eens uit 2 delen, de kerk zelf en de aan de andere kant van het pleintje gelegen klokkentoren. Omdat de kerk volledig van hout gemaakt is, is de klokkentoren op afstand gebouwd mocht er brand ontstaan dan is de kans dat deze overslaat nu een stuk kleiner. Oorspronkelijk stond hier en stenen kerk maar deze werd verwoest in de honderdjarige oorlog. Na de oorlog heeft de bevolking de kerk opnieuw opgebouwd met hout afkomstig uit het naast gelegen bos van Touques. De kerk is niet alleen van buiten maar ook van binnen erg mooi en kun je gratis bezoeken. 

De los staande kerktoren van de Sainte-Cathérine kerk Honfleur Frankrijk
De los staande kerktoren van de Sainte-Cathérine kerk

Wat valt er nog meer te beleven?

Door het schilderachtige karakter van Honfleur zijn hier vele kunstgalerijen en ateliers te vinden en kan je klassieke maar ook veel hedendaagse kunst bewonderen. Honfleur is een heerlijk stadje om in rond te slenteren, met vele restaurantjes en winkeltjes. Er hangt een gemoedelijk sfeertje en ook in de straten achter de haven is genoeg te zien en te beleven. Bij de Office du Tourisme zijn er plattegronden te verkrijgen met verschillende stadswandelingen dus het is zeker aan te raden om hier even binnen te lopen. 

Je kan prima een middag of dag in Honfleur door brengen. Mocht de sfeer je nou zo aanspreken dan kan je in Honfleur ook makkelijk overnachten er zijn meerdere hotels aanwezig, en zelf een aantal campings in de omgeving. Een bezoek Honfleur is prima te combineren met de andere bezienswaardigheden die Normandië te bieden heeft. Wat een aantal van die bezienswaardigheden zijn? Dat kun je hier lezen https://travelfirst.nl/normandie-in-6-dagen/

Haven Honfleur Frankrijk
Haven
Write a response

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Travel First Work Later

Made by Travel First
© Copyright 2019. All rights reserved.
Close