Genieten van de zon op Tenerife

Ben je nu al klaar met de winter of zoek je nog een zonnige bestemming voor komend jaar? Dan is Tenerife zeker een aanrader! Het is een bestemming waarbij je niet alleen van de zon en stranden kan genieten, maar waar knog veel meer te doen is. Hieronder lees je een aantal tips voor een bezoek aan dit prachtige eiland.

Het eiland

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en ligt voor de kust van West-Afrika. Met haar subtropische klimaat heb je dan ook het hele jaar door fijne temperaturen, waarbij de maanden juli/augustus met temperaturen van ver in de 20 graden (met uitschieters naar boven) het warmste zijn. Hou je van een groene omgeving dan is het noorden aantrekkelijker. Hier is het dan wel vochtiger en kan het vaker regenen dan aan de zuidkant van het eiland. Hoewel het het hele jaar door aangenaam vertoeven is, is het in de wintermaanden december, januari en februari met 18-20 graden wel een stukje frisser. In het voor- en najaar is het alweer een stuk aangenamer, maar kan het ’s avonds wel afkoelen dus een vestje of trui is geen overbodige luxe. 

Bezoek Parque Nacional del Teide 

Net als de andere eilanden is Tenerife van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan op het eiland is de El Teide die wel 3718 meter hoog is en daarmee direct de hoogste berg van heel Spanje en de derde grootste vulkaan ter wereld. Deze vulkaan is gelegen in het Parque Nacional del Teide, een nationaal park dat echt de moeite waard is om te bezoeken en zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je komt er spectaculaire rotsformaties tegen en het lijkt wel alsof je op Mars bent. Ondanks dat de El Teide slaapt wordt ze natuurlijk wel goed in de gaten gehouden door wetenschappers… Wil je helemaal naar de top hiken? Vraag dan ver op tijd een zogenoemde permit aan. Een andere mogelijkheid is het nemen van de kabelbaan die tot 200 meter onder de top gaat. Hou hierbij wel rekening dat deze stil ligt bij wind en regen. 

Dolfijnen en walvissen spotten – Kliffen Los Gigantes 

Tussen Tenerife en het eiland La Gomera kan je het hele jaar door walvissen en dolfijnen spotten. Hier liggen ook de kliffen van het dorp Los Gigantes. Er zijn genoeg excursies die je kan boeken om door dit gebied te varen. Houd wel rekening ermee: ben je een beetje zeeziek zoals ik en mijn vriend? Ga dan niet op een te kleine boot. Ondanks de misselijkheid was het wel een gave ervaring om zowel walvissen als dolfijnen te spotten, langs te kliffen varen en om zelfs hier te gaan zwemmen.

Roadtrip Tenerife

Met de auto kan je prachtige trips maken over het eiland. Rij bijvoorbeeld door de Anaga bergen waar je prachtige uitzichten over het eiland hebt of rij naar de El Teide en ontdek verborgen bergdorpjes. Een van de bergdorpjes die wij tijdens onze trip bezocht hebben is Masca, omringt door een groene berglandschap. Hier kan je prachtige wandelingen maken en heb je mooie uitzichten. De weg ernaartoe is af en toe wel spannend omdat het smalle, steile en bochtige wegen zijn, zo wordt er voor de veiligheid voor elke bocht ook even flink getoeterd…

Siam Park

Hou je wel van actie en water dan is een bezoek aan Siam Park echt een aanrader. Dit park wordt door Tripadvisor gezien als het beste ter wereld en is tevens het grootste waterpark van Europa. Het Thaise thema komt in het hele park terug dus zelfs als je de grote glijbanen wat minder vindt is het park zelf al een belevenis op zich. Met een kunstmatig wit zandstrand, de grootste kunstmatige golven van de wereld (3 meter) en talloze glijbanen kan je je hier de hele dag prima vermaken. Het hoogtepunt vond ik zelf de Lazy River waarbij je een stijging maakt van 8 meter en onder echte haaien drijft in je zwemband…

Vaak wordt gedacht dat een eiland bezoeken al snel verveeld, maar dit was zeker niet het geval bij Tenerife, een echte aanrader dus. Ben je op zoek naar net iets meer cultuur zoals opgravingen en Ruines? Dan kan ik je Kos aanraden, lees meer over dit eiland in mijn blog. 

Write a response

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Travel First Work Later

Made by Travel First
© Copyright 2019. All rights reserved.
Close