Een dag op het eiland Mont Saint-Michel

Mont-Saint-Michel, dit kleine eiland voor de kust was vroeger een getijdeneiland wat inhield dat het alleen met laag water per land bereikbaar was. Tegenwoordig hoef je niet meer te wachten op laag water want het is nu de hele dag door bereikbaar door de aangelegde brug. Het eiland is ook terug te vinden op de Werelderfgoedlijst. Jaarlijks bezoeken een slordige 3.5 miljoen toeristen Mont Saint-Michel en het is daarmee dan ook een van de drukbezochtste plekken in Frankrijk. Hieronder kan je lezen wat je kan doen als je een dag op het eiland Mont Saint-Michel door brengt.

Hoe kom je er?

Het eiland is niet toegankelijk voor auto’s maar je kan hem achterlaten op de grote parkeerplaats bij het bezoekerscentrum. Vanaf hier kun je ervoor kiezen om de gratis shuttlebus te nemen. Deze rijd je in 12 minuten tot op 350 meter afstand van de stadsmuur. De weg naar het eiland is ook prima te wandelen over de aangelegde wandelpaden. Je doet hier ongeveer 40 minuten over. Hierbij heb je een prachtig uitzicht op het steeds dichterbij komende eiland dus als het kan zou ik er zeker voor kiezen om te gaan wandelen. 

Aanzicht Mont Saint-Michel tijdens de wandeling naar het eiland vanaf het wandelpad.

De straten van Mont Saint-Michel zijn zeer sfeervol en er zijn tientallen kleine gangetjes en trappen om te ontdekken en om te kijken waar je nu weer op uitkomt. Er is ook voldoende horeca aanwezig om even bij te komen van de beklimmingen van de vele trappen. Vanaf de stadsmuren heb je een mooi uitzicht over de baai en de grote hoeveelheid zeebodemwandelaars rondom het eiland, mits het getij het toelaat natuurlijk. Mocht je dit willen doen dan is het vanwege je veiligheid wel aan te raden om dit met een gids te doen

De Abdij

Helemaal boven op het eiland bevindt zich de abdij die je tegen betaling kan bezoeken. Je kan er ook voor kiezen om een rondleiding met een gids te doen, met een audiotour of om zelf gewoon lekker rond te wandelen. In het bovenste afgesloten gedeelte wonen nog steeds monniken. Zij verzorgen elke dag een voor iedereen toegankelijke mis in de abdijkerk. Ga ook zeker even naar de buitenplaats van de abdij. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de baai en het eiland. Het is een goed onderhouden abdij en naar mijn mening zeker een bezoekje waard! 

Toegankelijkheid

Mont-Saint-Michel zeker een aanrader alleen is het minder of zelfs misschien helemaal niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De weggetjes naar boven zijn zeer stijl en er zijn veel trappen.  

Mocht je de drukte in het hoogseizoen willen vermijden dan is het zeker verstandig om laat in de middag te gaan (na 4 uur). De meeste bezoekers verlaten dan alweer het eiland. Ook in de avond is het eiland toegankelijk en is dan ook nog eens prachtig verlicht en bijna uitgestorven. Heerlijk rustig! De shuttlebussen rijden van 07:00 uur tot 01:00 uur. Mocht je willen blijven slapen dan kan dat zeker want er zijn meerdere hotels op het eiland. 

Een bezoek aan Mont Saint-Michel is goed te combineren met andere bezienswaardigheden in Normandië daar kan je hier meer over lezen. https://travelfirst.nl/normandie-in-6-dagen/

Stadspoort die toegang geeft tot het eiland.
Write a response

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Travel First Work Later

Made by Travel First
© Copyright 2019. All rights reserved.
Close