Coastal Walk van Coogee Beach naar Bondi Beach

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Coastal Walk tussen Coogee en Bondi Beach is een ideale manier om de drukte van Sydney te achter je te laten. Coogee en Bondi zijn 2 stranden gelegen ten zuidwesten van Sydney.  Deze Coastal Walk wordt vaak uitgevoerd met als startpunt Bondi Beach en als eindpunt Coogee Beach. Ik heb ervoor gekozen om hem andersom te lopen en te eindigen op het iconische strand van Bondi Beach.

Coastal Walk van Coogee Beach naar Bondi Beach Australië
Kunstschilder aan het werk bij Coogee Beach

De wandeling is zeker geen zware hike. Maar voor mensen die mindergoed ter been zijn kunnen de trappen die je onderweg tegen komt toch als lastig/belemmerend ervaren worden. Tijdens de wandeling kom je verschillende stranden en mooie zwemplekken tegen vergeet hier vooral je zwemkleding niet! Ook zijn er voldoende toiletten, waterpunten en snackvoorzieningen te vinden. 

Coastal Walk van Coogee Beach naar Bondi Beach Australië

De lengte van de Coastal Walk bedraagt ongeveer 6km. Maar het is aan te raden om heerlijk rustig aan te doen en volop te genieten van alle plekken en stranden die je onderweg tegenkomt. Je kan hier makkelijk een dag mee vullen. Deze route kan je op de onderstaande kaart zien.

Coastal Walk van Coogee Beach naar Bondi Beach Australië map

Coogee Beach naar Gordens Bay

Hoe kom je er? Met het openbaar vervoerd kan je uit verschillende plekken in Sydney makkelijk Coogee Beach bereiken (ongeveer 45 min vanaf Sydney Harbour en kost rond de $4AUS) mocht je nu net op een punt zitten waar geen bussen rijden dan kun je er altijd voor kiezen om bijvoorbeeld een Uber te nemen.

Coastal Walk Coogee Beach Australië Sydney

Het startpunt van de Coastal Walk ligt bij het noord gedeelte van Coogee Beach bij de Dunninham Reserve. Op deze plek heb je een mooi uitzicht over het gehele Coogee Beach. Neem vanuit hier het pad naar de Giles Baths, één van de natuurlijke zwembaden van Sydney. Een stuk van de oceaan is afgeschermd door grote rotsblokken waardoor een rustig water is ontstaan. Het pad gaat hier over in Major Street, deze moet je een paar minuten volgen en dan kom je weer op het pad van de Coastal Walk uit. Het volgende punt is Gordens Bay. Het wandelpad gaat hier langs de rand van de baai en geeft een geweldig uitzicht over de baai. Aan de noordkant van de baai staat een bord: Gordens Bay Underground Nature Trail. Dit is een onderwater duik/snorkel route door de baai die in ongeveer 40 minuten afgelegd kan worden. Deze route is onderwater aangeven door middel van kettingen en boeien.

Coogee Beach
Coastal Walk van Coogee Beach naar Bondi Beach Gordens Bay
Gordens Bay

Gordens Bay naar Clovelly Beach

Vanuit Gordens Bay loop je een stuk langs de rotsachtige kust om bij Clovelly Beach uit te komen. Naast een strand kan je hier ook zwemmen in The Geoff James Pool. Mocht je een snorkel liefhebber zijn dan kan je in deze smalle baai je hart ophalen.

Coastal Walk van Coogee Beach naar Bondi Beach  Clovelly Beach
Clovelly Beach en rechts de Geoff James pool

Clovelly Beach naar Bronte Beach

Als je vertrekt van Clovelly Beach loop je vrij snel het gebied van Burrows Park en Shark Point binnen. Hier ben ik een stukje van het pad afgelopen om dichterbij het water te komen. Dit gaf een geweldig uitzicht over de rest van de kustlijn. Pas wel op want hier zijn nergens hekken en het is zeer rotsachtig, maar het is geweldig stuk om over deze rotsen te lopen en te klauteren. Rond de Clovelly Bowling Club kom je weer op het pad terecht. Vanaf hier kom je langs Waverley Cemetery. Een begraafplaats op een indrukwekkende plaats. Vergeet als je hier voorbij gelopen bent niet om nog even om te kijken want de aanblik naar het zuiden is ook zeer indrukwekkend.

Coastal Walk van Coogee Beach naar Bondi Beach Sydney
Begraafplaats
Coastal Walk van Coogee Beach naar Bondi Beach Australië

Na een tijdje loop je Bronte Beach binnen, een plek die altijd verzekerd is van een grote groep surfers. Dit maakt het zeker een leuke plek maakt om een tijdje te verblijven.

Bronte Beach Sydney Australië
Bronte Beach

Bronte Beach naar Tamarama Beach

Vlak om de hoek bij Bronte Beach vind je Tamara Beach. Nadat je rond Tamara Beach bent gelopen waar je wederom een mooi uitzicht hebt over het strand, neem je het pad dat het dichts bij het water om het laatste stuk van de Coastal Walk naar Bondi Beach af te leggen.

Coastal Walk van Coogee Beach naar Bondi Beach Australië

Tamarama Beach naar Bondi Beach

Coastal Walk van Coogee Beach naar Bondi Beach Australië

Op dit laatste stuk heb je prachtige uitzichten over de woeste kustlijn. Vlak voordat je aankomt bij het iconische strand van Bondi kom je langs de bekende Bondi Icebergs zwemclub en zijn geweldige zwembad. Deze zwemclub is in 1929 opgericht en heeft een regel dat leden in een periode van 5 jaar, 3 van de 4 zondagen in de maand moeten zwemmen ongeacht weer of temperatuur.  Lijkt je dit nu een iets te heftige verplichting en wil je toch graag wat baantjes trekken in dit zwembad dan kan je ook kiezen om als gast hier te zwemmen. Een kaartje kost $9 AUS.

Coastal Walk van Coogee Beach naar Bondi Beach Australië
Bondi Icebergs zwemclub

Aangekomen bij Bondi Beach kan je er voorkiezen om het strand af te lopen of om hier wat tijd door te brengen. Vergeet ook de wijk achter het strand niet! Hier zijn genoeg hippe winkeltjes, barretjes  en restaurants te vinden.

Coastal Walk van Coogee Beach naar Bondi Beach Australië
in de verte Bondi Beach
Bondi Beach
Bondi Beach

Ben je uitgekeken dan kan je elke 30 minuten de bus 333N nemen, deze stopt recht voor Bondi Beach en brengt je weer terug naar Sydney.

De Coastal Walk van Coogee Beach naar Bondi Beach is een geweldige wandeling die naar mijn mening zeker niet overgeslagen mag worden bij een bezoek aan Sydney. Er zijn onderweg geweldige plekken om te zwemmen/snorkelen, maar houdt wel altijd de waarschuwingen van de kustwacht in de gaten! Deze worden aangegeven op grote borden en door middel van vlaggen op de stranden.. Een andere goede manier om de drukte van Sydney te ontvluchten is een bezoek aan de Blue Mountains daar lees je hier alles over.

Write a response

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Travel First Work Later

Made by Travel First
© Copyright 2019. All rights reserved.
Close