3 weken Roadtrip door West-Amerika

Het stond al jaren op onze bucketlist en dit jaar werd het werkelijkheid! Mijn vriend en ik hebben een roadtrip gemaakt door West-Amerika. Voor deze reis heb ik veel research gedaan en gebruik gemaakt van Stephanies ervaringen om zo de beste route te plannen. Deze informatie wil ik graag met je delen zodat jij ook het beste uit je reis kan halen! In deze blog laat ik onze route zien door Californië, Nevada, Utah en Arizona, in welke accomodaties wij verbleven en wat de reistijden tussen de bestemmingen bedragen. Vanuit deze blog zijn er weer andere blogs geschreven met meer informatie over de specifieke bestemming en er zullen binnenkort nog meer blogs verschijnen over Amerika dus houd onze website in de gaten!

Dag 1 Amsterdam – San Francisco

De koffers zijn ingepakt, we waren klaar voor vertrek richting Schiphol! Ons vliegtuig vertrok 14:50 en we kwamen na een directe vlucht van 11 uur, rond 17:00 Amerikaanse tijd aan op San Francisco Airport. Na een super fijne vlucht met een Dreamliner van United Airlines waren we alsnog toe aan een opfrisbeurt in ons hotel, maar voordat we dit konden doen moesten we eerst nog door de douane.

En wat duurde dat lang! We hebben nog zo’n anderhalf uur op het vliegveld in de rij moeten wachten totdat wij aan de beurt waren, dus houd hier rekening mee met het maken van een eventuele planning. Nadat we de Douane doorgekomen waren hebben we een Uber genomen richting ons hotel. We hadden onze auto tenslotte pas geboekt voor het moment dat we San Francisco weer zouden verlaten. Omdat we een lange reisdag achter de rug hadden en rond half 8 op onze kamer waren zijn we lekker gaan douchen en wat bordspelletjes gaan doen voor het slapen gaan.

Vliegtuig United Airlines

Accommodatie: Coventry motor Inn: een simpel maar schoon hotel aan Lombard Street met eigen douche en wc, op een paar minuten lopen van de kust en op een goed half uur loopafstand van Pier 39. Goede uitvalslocatie dus voor de komende 3 dagen. Houd er wel rekening mee dat de prijzen voor hotels erg hoog zijn in San Francisco. Wij waren 485 euro kwijt voor 3 nachten. 

Dag 2 en 3 San Francisco

Wij zijn ’s ochtends na een heerlijk ontbijt bij Mel’s Diner (aanrader!) direct naar Fisherman’s Wharf gelopen. Fisherman’s Wharf is een oude zeeliedenbuurt. Tegenwoordig kan je er café’s, leuke winkeltjes en vele (vis)restaurants vinden. Vanaf de verschillende pieren heb je zicht op Alcatraz en de Golden Gate Bridge. Als je hierheen gaat moet je ook echt even naar Pier 39, waar veel winkels te vinden zijn en de sfeer heel gemoedelijk is. 

Fisherman's Wharf

Onderdeel van de Fisherman’s Wharf is het San Francisco Maritime National Historical Park. Hier hebben wij direct een America the Beautfiul Pass aangeschaft voor 80 dollar, zodat we de komende weken in elk National Park konden komen. Aan de pier liggen veel historische schepen. Deze kan je van binnen en buiten bekijken voor 15 dollar per persoon of gratis op vertoon van je America the Beautiful Pass. Wij zijn niet echt gek van boten, beiden zeeziek, maar waren wel benieuwd naar dit Park. Ook lagen er zeeleeuwen rondom de schepen wat altijd een leuk gezicht is. Verder is er nog een museum aan de hoofdweg die je gratis kan bezoeken en en je direct een leuk kijkje geeft in de historie van San Francisco. 

Als echte toeristen hebben we eind van de ochtend een hop on hop off bus genomen om zo delen van San Francisco te bekijken die te ver zijn om te lopen en natuurlijk om over de Golden Gate Bridge te rijden. We zijn uitgestapt aan de overkant van de Golden Gate Bridge en teruggelopen naar het centrum. Dit is een flinke afstand, maar het was heerlijk weer. Al met al hadden we deze dag zo’n 22 km gelopen. ’s Avonds zijn we weer richting Fisherman’s Wharf gegaan en hebben daar genoten van de sfeer en het lekkere eten. 

Golden Gate Bridge

De volgende ochtend zijn we eerst weer lekker gaan ontbijten bij Mel’s Diner. Hierna zijn we richting de beroemde Lombard Street, wat bekend staat als de meest bochtige weg ter wereld, gaan lopen. Dit is natuurlijk een must-see als je in San Francisco bent. Een andere trekpleister is Chinatown. Chinatown in San Francisco is de grootste Chinese gemeenschap buiten China. Je waant je echt even in China. Na wat winkeltjes bekeken te hebben zijn we neergestreken bij The Cheesecake Factory. Als Big Bang Theory fans moesten we dit echt even proberen, we zagen ze ten slotte daar altijd eten. Je kan gerust een cheesecake delen, wij hebben die van ons niet opgekregen… 

Chinatown
Chinatown met op de achtergrond de Transamerica Pyramid

’s Avonds hebben wij de Alcatraz Night Tour gedaan. Met de boot zijn we richting het eiland gegaan waar je op eigen tempo met een koptelefoon de tour kan doen. Je komt veel te weten over de geschiedenis van Alcatraz eiland en uiteraard ook over de uitbraakpogingen van de gevangenen. We hebben de laatste boot terug genomen richting San Francisco om direct richting bed te gaan. De volgende dag moesten we namelijk weer vroeg opstaan.

Alcatraz
Dag 4 Apple- en outlet center 
Apple Park
Apple Park

Wij hebben vroeg in de ochtend een Uber genomen richting het vliegveld om daar onze huurauto op te halen. We hadden gekozen voor een Nissan Rogue (X-trail). Het was tijd om San Francisco achter ons te laten en koers te zetten richting Oakhurst, nabij Yosemite. Maar niet voordat we naar DE plek van Apple zijn geweest en een outletcenter hebben bezocht. Omdat wij best wel Apple fan zijn en Apple natuurlijk gevestigd is in Silicon Valley, dichtbij San Francisco, zijn we hier gaan kijken.

We hebben direct een Apple pet voor de komende zonnige dagen gekocht. Mocht je hier ook willen kijken en wat duurs willen kopen, controleer dan even of je ook naar andere staten gaat. Zo is de btw in Nevada lager zodat bijvoorbeeld je nieuwe iPad daar minder kost! Rond 21:00 ’s avonds en na zo’n 400 kilometer rijden kwamen wij moe maar voldaan aan bij onze Airbnb en maakten wij ons klaar voor onze eerste dag in Yosemite.

Accommodatie: Luxurious Private Studio near Yosemite. Een prachtige Airbnb met eigen badkamer, open haard, airco en een tuin. Wat wil je nog meer? Bovendien was Shirley een superhost en heeft ze ons goede tips gegeven over Yosemite. Houd er rekening mee dat hoe dichter je bij een National Park zoals Yosemite zit, hoe duurder de hotels en Airbnb’s worden. Om deze reden zaten wij in Oakhurst zodat de prijzen wat vriendelijker zijn en de kwaliteit goed is. In deze Airbnb verbleven wij 4 nachten voor 491 euro.

Dag 5-7 Yosemite 

Vanwege de drukte is het aan te raden om zo vroeg mogelijk het park in te gaan zodat je in ieder geval een parkeerplek hebt. Bovendien is het dan een stuk rustiger om te wandelen. Vooral als je de weg neemt richting Glacier Point en de trails Taft Point en Sentinel Dome wilt wandelen is vroeg aankomen een must. De parkeerplaatsen zijn schaars en er zijn genoeg bezoekers die deze trails willen lopen.

Half Dome, Glacier point
Glacier Point

Er was afgelopen jaar erg veel sneeuw gevallen in Yosemite. Let hierop bij het boeken. Hoe vroeger in het jaar je wilt gaan, hoe groter de kans is dat wegen en trails gesloten zijn. Wij waren eind mei/begin juni in Yosemite. Het kan dan vriezen of dooien: we hadden zowel pech als geluk. Er was dit jaar veel sneeuw gevallen, 175% ten opzichte van normaal en de Tioga Pass was ook relatief laat geopend, pas op 21 juni.

Wij moesten dus een andere pass nemen om op dag 8 aan de andere kant van Yosemite te komen. Gelukkig was de Glacier Road wel geopend en het grote voordeel van het vele sneeuw en smeltwater is dat de watervallen er prachtig uitzagen. Kom je in het naseizoen dan zijn ze een stuk kleiner en verdwijnen sommige watervallen. Houd de website van National Park Service in de gaten voor de openings- en sluitingstijden van wegen.

Mirror Lake Trail Yosemite
Mirror lake Trail

Wij hebben na onderzoek gekozen om tijdens ons bezoek aan Yosemite meerdere trails te lopen. De Sentinel Dome trail is bijvoorbeeld een mooie, korte trail met prachtig uitzicht over de vallei en El Capitan. Een andere gave trail is Taft Point. Deze twee trails kan je goed combineren. Helaas was Taft point vanwege de vele sneeuw gesloten en zijn we daar ook al snel rechtsomkeert gegaan omdat het niet verantwoordelijk was. 

Andere mooie trails zijn de Mist Trail en de John Muir Trail om de Vernal Fall en Nevada Fall te bewonderen. Belangrijke tip: loop deze trail via naar Mist Trail naar boven en via de John Muir Trail naar beneden, want vooral de treden bij de Mist Trail, dichtbij de Vernal Fall, kunnen erg nat en dus glad zijn. Je hebt zelf trouwens ook grote kans flink nat te worden dus een poncho of een regenjas kan handig zijn op de koelere dagen. Houd er rekening mee dat je bij de Mist Trail telkens omhoog loopt dus train je kuiten goed!

Mist Trail Yosemite
Mist trail

Een wat makkelijkere, maar ook zeer vermakelijke trail is de Mirror Lake Trail. (doe dit wel in de vroege ochtend anders ben je zeker niet de enige). Je kan terugkeren bij het meertje, maar wij kozen ervoor om door te lopen. Vanwege het vele water was het pad op verschillende plekken weg dus het was uiteindelijk alsnog een flink avontuurlijke route met veel klim en klauterwerk. We zijn hier ook een zwarte beer tegen gekomen wat een hele bijzondere en gave ervaring was. 

De mooiste trails van Yosemite worden verder omschreven in de blog van Stephanie die binnenkort beschikbaar komt.

Dag 8 Sonora pass

Helaas moesten we Yosemite alweer verlaten, maar gelukkig wisten we dat er nog veel meer moois aan zat te komen. Wij hadden er dus op gehoopt dat de Tioga Pass open zou zijn, maar helaas was er zoveel sneeuw gevallen dat deze voorlopig nog niet open zal gaan. Daarentegen was de Sonora Pass wel net 1 dag geopend (ook een flinke tijd later dan normaal) en hoefden we gelukkig niet te ver om te rijden. Stephanie heeft de Tioga Pass wel gereden dus voor meer informatie over deze gave pass en mooie wandelroutes wil ik je naar haar blog verwijzen die binnenkort online komt.

Hoewel ik geen vergelijkingsmateriaal heb vond ik de Sonora Pass erg gaaf. Er waren soms hellingen van wel 26 procent! Bovenaan de pass begrepen we heel goed waarom de pass net geopend was. Wat een hoop sneeuw lag er nog in juni!

Sonora Pass

Nadat we de bergkam overgestoken waren kwamen we langs Mono Lake met nog meer prachtige uitzichten, en een totaal andere omgeving dan wij gewend waren. In totaal hadden we die dag 450 km gereden en waren we voor de nacht in Bishop beland. Een prima uitvalbasis om de volgende dag Death Valley te verkennen. Kom je ook door Bishop, haal dan je ontbijt of lunch bij Erick Schat’s Bakkery, opgericht door een Nederlander. Een hele goede tip van Stephanie!

Mono Lake

Accommodatie: Vagabond Inn: een prima hotel voor een overnachting met eigen wc en douche en een klein buitenzwembad. We hebben hier niet ontbeten want we hadden de vorige dag ontbijt en ander eten ingeslagen voor de komende dagen. Wij waren 90 euro kwijt voor 1 overnachting. 

Dag 9 Death Valley 

Vandaag zetten we onze route door om Death Valley te bezoeken en de nacht door te brengen in Beatty. 

weg in Death Valley

Death Valley, wat een bijzondere plek. Uiteraard was het hier gigantisch heet. Het is tenslotte niet voor niets de heetste plek op aarde, maar het was ook erg mooi. Bergen werden afgewisseld door vlaktes met niets meer dan zout en zand. We hebben een mini woestijn gezien en kleine zandtornado’s. Uiteraard zijn we naar Badwater Basin gegaan, de laagste plek van Noord-Amerika, en het vistor’s center. Een andere mooie plek binnen het park is het Artist Palette. Houd er rekening mee dat je hier niet met campers heen mag rijden.

Badwater Basin

Wij zijn ook naar de Natural Bridge gelopen maar dat was wel erg heftig door de hitte. Het was inmiddels al midden op de dag en eigenlijk moet je na 10:00 uur niet meer (veel) rondlopen, hiervoor word je overal in het park gewaarschuwd. Die 500 meter leek wel 5 kilometer… Een belangrijke tip: neem veel water mee als je door Death Valley gaat rijden. We wilden nog wel meer punten zien maar het was inmiddels al het einde van de middag en we moesten nog een stukje naar Beatty rijden. We hadden inmiddels al weer 350 kilometer gereden toen we bij ons hotel in Beatty aankwamen. Beatty is een klein stadje aan de oostkant van Death Valley. Een prima plek om de nacht door te brengen om de volgende dag onze reis naar Kanab voort te zetten.

Deaht Valley

Accommodatie: El portal motel. Een simpel maar schone kamer met eigen badkamer en je kan je auto voor je kamer parkeren. We waren 73 euro kwijt voor een overnachting. 

Dag 10 Beatty – Kanab 

Een echte rijdag van 500 km. We hebben onderweg richting Kanab al een kleine glimp mogen opvangen van Las Vegas en hebben genoten van de alsmaar veranderende landschappen. Tijdens de rit kwamen ook nog langs een Alien Center. We waren immers dicht bij Area 51 dus ik wilde toch even naar binnen. Wat een gekte, maar hartstikke leuk! Na een paar korte stops kwamen we aan het einde van de dag aan in Kanab. De komende 5 nachten zal Kanab onze uitvalsbasis zijn om Bryce Canyon en Zion te bezoeken. 

Area 51 Alien Center

Accommodatie: Parry Lodge. Prima hotel met Amerikaans ontbijt en een zwembad om na de lange wandelingen even af te koelen. Het hotel ligt aan de hoofdstraat dus je kan lopend naar restaurants en winkeltjes. Het leuke aan dit hotel is dat hier veel Western filmsterren overnacht hebben. Dit zie je ook veel terug in en rondom het hotel. Wij waren 670 euro kwijt voor 5 nachten inclusief ontbijt. Flink aan de prijs maar Kanab heeft ook een mooie ligging ten opzichte van de verschillende National Parks rondom Kanab. 

Dag 11 Bryce Canyon

Op onze eerste dag in Kanab zijn we vroeg opgestaan. We wilden Bryce Canyon bezoeken en de Peekaboo Loop en Queens Garden trails gaan lopen. We gingen aardig vroeg weg, 07:00 uur, omdat we de auto bij Bryce Canyon wilden parkeren en de parkeerplaatsen daar schaars zijn. Ik vind Bryce Canyon een van de mooiste National Parks die we tijdens deze reis bezocht hebben. Lees mijn Bryce Canyon blog voor praktische informatie over Bryce Canyon en de mooiste trails. 

Bryce Canyon vanaf Peekaboo-loop
Peekaboo Loop in Bryce Canyon
Dag 12 & 13 Zion

Zion is weer een heel ander park dan Yosemite en Bryce Canyon. De prachtig gekleurde bergen wisselen elkaar af en steken mooi af tegen de groene bomen in de vallei. Er zijn verschillende prachtige routes te lopen zoals Angels Landing en The Narrows. Helaas was vanwege het vele smeltwater The Narrows gesloten waar wij flink van baalden want het schijnt heel gaaf te zijn. Ook waren veel andere trails die wij wilden lopen vanwege vallende rotsen en weggevaagde paden gesloten. Gelukkig heeft het park veel te bieden zodat wij ons alsnog goed vermaakt hebben.

Overlook trail Zion
Overlook trail

Wij hebben de eerste dag The Canyon Overlook Trail gelopen. Na een toffe trail langs de afgrond kwamen we bij het uitzichtpunt waar ik mijn ogen uitgekeken heb! Je hebt een prachtig uitzicht over de vallei. Echt een plek om even een tijdje op een rots te genieten van de omgeving. Verder hebben wij onder meer de Weeping Rock Trail, The Emerald Pool Trail en de The Riverside Walk gelopen.

Houd onze website in de gaten voor een blog over de mooiste trails in Zion. 

Dag 14 Kanab

Na 14 dagen gemiddeld 20 km per dag gewandeld te hebben wilden we het vandaag even wat rustiger aandoen. Wij zijn naar het Visitor Center van Kanab gegaan en hebben twee leuke routes meegekregen, waarvan een naar de Toadstool Hoodoos. Het mooie hiervan is dat deze plekjes niet echt aangegeven staan. Je moet er zelf naar zoeken en het is dan ook heerlijk rustig. Het zijn korte wandelingen waar we wel flink van genoten hebben. De omgeving van Kanab is echt prachtig. In de middag zijn we even lekker het zwembad in gedoken en hebben we een relaxte avond gehad. 

Toadstool Hoodoos, Kanab Utah
Dag 15 Kanab – Grand Canyon North Rim – Page

Een dag waarin we weer aardig wat kilometers hebben gereden (zo’n 320 km) en we weer een totaal andere omgeving hebben gezien: de Grand Canyon! Wij wilden zowel de North Rim als de South Rim zien tijdens onze reis. Wij zijn daarom vanuit Kanab eerst naar de Grand Canyon North Rim gereden. Hier heb je een prachtig uitzicht over de Grand Canyon. De North Rim staat bekend als de groene kant van de Grand Canyon. Dat verschil kan je ook wel goed merken. Hoewel wij uit 35 graden kwamen was het bij de North Rim maar 14 graden en lag er hier en daar zelfs nog wat sneeuw. Een vestje is daarom geen overbodige luxe. Controleer dus even voordat je hier naartoe gaat wat de weersverwachtingen zijn. 

Grand Canyon North Rim

Na een lange wandeling kan je heerlijk zitten bij de Logde met een drankje en een prachtig uitzicht over de Canyon. Een dikke aanrader! Helaas was de dag inmiddels alweer bijna voorbij en zijn wij richting Page gegaan. Hier sliepen we 1 nacht om vanuit hier Antelope Canyon en de Horseshoe Bend te bezoeken.

Grand Canyon North Rim vanaf de Lodge

Accommodatie: Hamptonn Inn & Suites. Een goed en modern hotel met een klein binnenzwembad en bubbelbad en het beste ontbijt dat wij tijdens onze vakantie hebben gehad. Dit hotel had een flink luxere aanblik dan onze eerdere hotels, dus dat is ook wel even lekker. De prijs was er dan ook wel naar want we waren 170 euro kwijt voor één nacht en ontbijt.

Dag 16 Antelope Canyon – Horseshoe Bend – Grand Canyon Village

Na een heerlijk ontbijt was het tijd om richting Antelope Canyon en Horseshoe Bend te gaan. Antelope Canyon bestaat uit de Upper en de Lower Canyon. Wij hadden gekozen voor de Lower Canyon omdat deze Canyon ons net wat leuker leek. Hij is langer (400 tegenover 140 meter), wat avontuurlijker omdat je 11 trappen nodig hebt om je door de Canyon te kunnen verplaatsen en de vormen van de stenen zijn net wat specialer. Rond het middaguur kun je de mooiste foto’s maken omdat dan het lichtinval van de zon het mooiste is. Dit wordt ook wel The Golden Hour genoemd. Je bent zo’n uur tot anderhalf uur beneden en je krijgt genoeg mogelijkheden om foto’s te maken. Een tip: gebruik de warme modus zodat de kleuren op je foto net wat mooier uitkomen. 

Antelope Canyon

Onze gids was erg leuk en vertelde interessante verhalen over de Canyon en wees de mooiste plekjes aan om foto’s te maken en had bij veel vormen een verhaal. Zo kan je in onderstaande foto een indiaan herkennen met tooiband. Ik merkte dat anderen gidsen al net zo leuk zijn dus dat is zeker een mooie toevoeging. Antelope Canyon is erg geliefd en je gaat met groepjes van 10 naar binnen. Dit is na ongeregeldheden met lastige kinderen bepaald door de stamoudsten van de Navajo indianen, die eigenaar zijn van de Canyon, aldus onze gids.. Boek dus ver van te voren (zeker wel een aantal maanden!) je kaartje voordat je tijd of zelfs je dag al volgeboekt is. 

Antelope Canyon Indiaan
Indiaan met tooiband. Kijk goed!

Horseshoe Bend en Antelope Canyon zijn goed met elkaar te combineren. Horseshoe Bend is sinds dit jaar helaas niet meer gratis te bezoeken. Vanwege de vele toeristen en parkeerproblemen dien je nu te betalen. Ze zijn bezig met het aanleggen van een beter wandelpad richting de Horseshoe Bend omdat je nu nog door rul zand moet lopen. Wij vonden 10 dollar best veel geld om even je auto neer te zetten en te kijken bij de Horseshoe Bend. Het uitzicht is natuurlijk wel prachtig. Na een kwartiertje rondgelopen te hebben was het inmiddels weer tijd om verder te gaan richting de Grand Canyon South Rim.

Horseshoe Bend

Langs de doorgaande weg in het Grand Canyon National Park kom je meerdere uitkijkpunten tegen. Dus heb je de tijd, pak ze dan vooral ook even mee! De uitzichten waren prachtig en we kwamen meerdere malen de rondlopende mega herten genaamd Wapiti’s (Elk in het Engels) tegen. De komende twee nachten is de onze uitvalsbasis Grand Canyon Village. Van Page naar Grand Canyon Village is zo’n 250 km. 

Elk
Wapiti mannetje, het vrouwtje stond aan de andere kant van onze auto te kijken

Accommodatie: Grand Canyon Plaza Hotel. Een prima hotel met een grote en schone kamer, wel gedateerd en flink aan de prijs. We waren 511 euro kwijt voor 2 nachten. Ik moet hierbij wel zeggen dat wij dit hotel heel laat geboekt hadden en heel veel andere opties al weg waren. De South Rim is erg geliefd waardoor veel hotels en Airbnb’s al vol zaten toen wij 2 maanden van te voren nog een kamer wilden boeken.

Dag 17 Grand canyon South Rim

Vandaag hebben we de hele dag gereserveerd om de Grand Canyon aan de zuidzijde te bezoeken. Een fijne trail is de Rim Trail waarbij je helemaal langs de Canyon kan lopen. Deze trail is geasfalteerd en dus ook heel goed te doen voor kinderen en mindervaliden. We hebben weer genoten van de prachtige uitzichten.

Grand Canyon South Rim

Aan het einde van de middag zijn we weer richting ons hotel gegaan om even te zwemmen, te eten om daarna voor zonsondergang weer terug te gaan naar de Grand Canyon. We hebben genoten van de zonsondergang en de mooie gloed die door de Canyon heen gaat. We kwamen natuurlijk om de sterren te bekijken, maar helaas was het precies vandaag volle maan, waardoor er minder sterren zichtbaar waren dan op de andere avonden bij de Grand Canyon. Maar we mochten niet klagen. Het waren er sowieso meer dan we in Nederland kunnen zien! Het was een gave en heerlijk rustige afsluiter van de dag. Het is wel aan te raden om een zaklamp mee te nemen want de paden zijn niet verlicht. Ook hebben we nog veel meer wild gezien dan overdag, dus houd hier rekening mee als je loopt en vooral autorijdt! 

Dag 18 Grand Canyon Village – Hooverdam – Las Vegas

Las Vegas baby! Onze laatste rijdag van 440 kilometer was aangebroken. Vandaag hebben we een heel klein stukje Route 66 meegepakt en ontbeten bij een echte Route 66 Diner. Vanuit hier zijn we richting Las Vegas gaan rijden maar niet voordat we even een kijkje hebben genomen bij de Hooverdam. Voordat je aankomt bij de Hooverdam word je auto eerst (mogelijk grondig) gecontroleerd. Je kan direct bij de dam parkeren, maar hier betaal je ook flink voor: 10 dollar… Als je een stukje doorrijdt is er echt voldoende gratis parkeergelegenheid maar verkijk je niet op de wandeling. Het is hier al gauw 42 graden dus neem zeker genoeg water mee. Na de Hooverdam bezocht te hebben was het tijd voor Las Vegas! 

The Hooverdam

We hadden thuis flink wat onderzoek gedaan naar de hotels in Las Vegas. Uiteraard is het goedkoper om niet direct aan de strip een hotel te boeken. Maar houd er wel rekening mee dat je in de meeste gevallen vervoer nodig hebt naar de Strip toe. Wandelen is niet altijd aan te raden. Niet alleen vanwege de hitte (het was bij ons 45 graden), maar ook omdat je al genoeg zal lopen op de Strip zelf.

Na lang overwegen hebben wij ervoor gekozen om eens gek te doen en onze vakantie in stijl af te sluiten. We hadden al een hele toffe reis waarin we veel gewandeld hadden en veel natuur hebben gezien. En nu wilden we even helemaal mee doen met de gekte van Las Vegas en hebben dan ook een kamer geboekt in The Venetian, direct aan de Strip. Dat ze je binnen de hotels en hun casino’s willen houden dat klopt wel, want we deden er gemiddeld zo’n 15 minuten over (met shortcuts) om vanuit onze hotelkamer überhaupt het hotel uit te komen….

Bord welcome to fabulous Las Vegas

We keken onze ogen uit in onze kamer. We zaten op de 26e verdieping met uitzicht op de Strip, en wat een luxe! The Venetian zegt het al wel, het is gewoon echt klein Venetië. Binnen in het hotel heb je de Grand Canal Shoppes met meer dan 160 winkels waar je uren kan winkelen en door klein Venetië kan struinen met blauwe lucht en kanaaltjes waar Gondeliers rondvaren. Verder was er ook het San Marco plein in het klein en kan je buiten het hotel de Campanile en de Rialtobrug zien. ’S avonds zijn we de Strip overgegaan en hebben we gegeten bij Gordon Ramsay Burger. Dat moet natuurlijk gewoon als je in Las Vegas bent…. 

Accommodatie: The Venetian. Een prachtig hotel met mooie kamers met een slaap- en zitgedeelte en een ruimte badkamer. Het hotel heeft veel zwembaden waaronder een aantal op de 10e verdieping waar het wat rustiger is. Bovendien kan je ook gebruik maken van de zwembaden van het Palazzo dus keuze genoeg. Wij waren 860 euro kwijt voor 4 nachten.

Dag 19 – 21 Las Vegas

Overdag waren wij vooral in de zwembaden te vinden om even lekker te relaxen. Ook zijn we nog naar een Outlet Center in de buurt geweest om wat kleding en schoenen te kopen. ‘s Avonds waren we op de Strip te vinden en hebben we uiteraard de Bellagio Fonteinen aan het werk gezien. Verder hebben we spelletjes gedaan in de gamehall van hotel New York New York, hebben we gegokt in the Venetian, de winkels in The Forum Shops bij Ceasars Palace Hotel (vergelijkbaar met The Canal Shoppes) bekeken en genoten van Fat Tuesday slush. Dit is slush met alcohol waardoor je eigenlijk bevroren cocktails drinkt. Heerlijk! 

The Venetian
The Venetian
Dag 22 Las Vegas – Amsterdam 

Helaas zat onze vakantie er bijna op. Omdat we ’s avonds pas vlogen konden we wel rustig aandoen. We hadden helaas wat te veel gekocht tijdens onze reis, waardoor we op de Strip op zoek gingen naar een kleine koffer om onze extra bagage in te doen. Ondanks dat we zo weinig mogelijk mee genomen hadden vanuit Nederland kwamen we toch ruimte tekort. Na een late lunch bij White Castle, mijn vriend moest en zou dit uitproberen (maar het viel toch wel een beetje tegen), zijn we richting het vliegveld gegaan. Onze reis door West-Amerika zat er nu toch echt op…

Tips West-Amerika

 • Ben je van plan om meerdere National Parks te bezoeken? Koop dan een Amerika the Beautfiul Pass voor 80 dollar. Normaal kost een enkele toegang tot 1 park al 30 dollar dus dat heb je er snel uit.
 • Ontbijt bij Mel’s diner in San Fransisco voor een typisch Amerikaans en lekker ontbijt
 • Ga je naar Yosemite? Houd dan echt rekening met de drukte. Zorg dat je zo vroeg mogelijk in het park bent en je auto parkeert. In de vallei kan je gelukkig gebruik maken van bussen. Wil je richting Glacier Point en Sentinel Dome trail? Parkeer dan echt je auto vroeg in de ochtend zodat je een plekje hebt. 
 • Neem vooral voor de National Parks anti-insectenspray mee zoals DEET en bescherm je hoofd goed tegen de zon. Wij gebruikten hiervoor onze Buff of een pet en natuurlijk zonnebrand. 
 • Houd rekening met eventuele gesloten wegen in en rondom Yosemite (maar ook Bryce Canyon), vooral in het voorjaar. Hou de website van National Park Service in de gaten voor de openings- en sluitingstijden.
 • Ga je een auto huren? Dan raad ik vooral een wat grotere auto aan, bijvoorbeeld een SUV. Sowieso rijdt dit een stuk comfortabeler op sommige wegen en je hebt ook voldoende ruimte om je koffers in je achterbak kwijt te kunnen zonder dat mensen naar binnen kunnen kijken. 
 • Ben je van plan om eenzelfde soort roadtrip te maken? Plan dan je vliegreis en je hotels ver voor vertrek. Wij waren niet met alles even snel waardoor de prijzen al snel opliepen. 
 • Uiteraard betaal je in Amerika met dollars. Deze kan je opnemen met je pinpas bij ATM’s of Cashback pinnen bij bijvoorbeeld de Walmart, maar wij hebben vrijwel alles betaald met onze creditcard. Lekker makkelijk en geen gedoe met kleingeld. 
 • Als Nederlander heb je geen Visum nodig om in Amerika te komen. Wel moet je een ESTA aanvragen, dit kan je gewoon online doen. Doe dit wel tijdig voor je vertrek omdat er wat dagen overheen gaan. 
 • Houd rekening met de mogelijkheden als je een auto of camper wilt huren. Er zijn namelijk veel camper verhuurbedrijven waarbij het niet is toegestaan om door Death Valley te rijden. Daarnaast zijn wij wegen tegengekomen, bijvoorbeeld de Sonora Pass waar campers niet mochten komen vanwege hellingen van 26%. 
 • Koop een National Park Passport. Je kan je paspoort in elk National Park gratis bestempelen en stickers kopen om in te plakken. Zo help je de parken en heb je een leuk aandenken aan je reis. 
 • Als het enigszins kan zou ik het hoofdseizoen juli/augustus vermijden vanwege de drukte en de nog hogere prijzen. In de maanden april-juni is het een zowel rustiger als goedkoper maar houd wel rekening met gesloten wegen vanwege sneeuwval. Plan je reis dus goed en kijk bijvoorbeeld voor Yosemite op de website van National Park Service het voor de openings- en sluitingstijden van afgelopen jaren om een beter beeld te krijgen. Het najaar is ook een rustiger en goedkoper dus ook een prima periode om op reis te gaan.

We hebben echt een fantastische reis gemaakt, de mooiste plekken bezocht en de gaafste wandelingen gemaakt. De natuur is heel veelzijdig en wij genoten van elk moment. Zelfs de lange autoritten vonden wij persoonlijk heerlijk. We keken onze ogen uit omdat het zo anders is dan wij gewend zijn. Kortom een roadtrip door West-Amerika is echt een aanrader!

Write a response

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close

Travel First Work Later

Made by Travel First
© Copyright 2019. All rights reserved.
Close